Hop til hovedindholdet

ABAforeningen logo

ABAforeningens landsmøde juni 2016


Dato og tid

Fredag d. 3. juni 2016 kl. 18:00 til søndag d. 5. juni 2016 kl. 20:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 2. juni 2016 kl. 17:00

Sted

Stepping Friskole, Søndre Alle 20, 6070 Christiansfeld Stepping Friskole
Søndre Alle 20
6070 Christiansfeld

ABAforeningens landsmøde juni 2016


Arrangementsbeskrivelse

Tilmelding og betaling til ABAforeningens landsmøde 2016

Vi er på to lokationer i Stepping syd for Kolding - forsamlingshuset (som er kantinen i hallen) og friskolen lige ved siden af. 

FÆLLESBUS FRA KØBENHAVN ER AFLYST. 

Tilmelding

Der er to slags tilmeldinger: 

1) Hele weekenden (fre-lør-søn)
2) Lørdag (ingen overnatning)

Hvis man kommer fredag-lørdag eller lørdag-søndag, skal man vælge hele weekenden. Der betales kun for forplejning, lokaleleje og andre nødvendige udgifter. 

Hvis du bestiller flere billetter, skal du bestille dem en ad gangen for at udfylde workshop for hver enkelt deltager. Udfyld for første deltager, tilføj til kurv, derefter næste deltager, tilføj til kurv, og så fremdeles. Vær opmærksom på at vælge den korrekte billettype, og vælge de rigtige workshops, måltider etc. for hver enkelt deltager. Hvis I er to, som skal deltage i præcis de samme aktiviteter, kan du dog godt bestille biletterne samlet.

Du skal udfylde ALLE felter - også Ja tak/Nej tak, for et ikke-udfyldt felt kan også betyde, at du har glemt at udfylde. Det ville være skidt, hvis der ikke var mad nok - og synd, hvis der blev købt for meget. 

Vi vil gerne have lidt hjælp ved spisetiderne lørdag - det kan du melde dig på ved tilmeldingen. På forhånd tak! Lige nu mangler vi især en hånd ved middagen. 

Pris pr. person: 

Hele weekenden: 500,- 
Lørdag: 400,-
Lørdag uden aftensmad: 300,-

Børn under 15 år: 100,-
Børn under 2 år: Gratis

Transport: Der er ingen busser til Stepping i weekenden, så hvis du kommer med offentlig transport, kan du bestille Flextrafik - du skal tilmelde dig her (du kan bruge det, selvom du bor i en anden region): https://www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur 


Børneunderholdning: Der er forskellige muligheder for at underholde medbragte børn - forældre skal selv sørge for opsyn. Der er hoppeborg i hallen i år, legepladser, fodboldbaner og mulighed for at lege indendøre i tilfælde af regnvejr. 

Overnatning: Der er mulighed for at sove i et klasselokale, have campingvogn med eller slå et telt op, og der er mulighed for et bad i hallens omklædningsrum. 

Ved betaling via EAN-nummer: Når du har indtastet navn, adresse m.v., skal du nederst under "Betalingsform" vælge EAN-nummer. 

Du kan ikke få penge retur efter 28. maj. 


Program

Fredag d. 3. juni
18:00 Ankomst
19:00 Aftensmad, kaffe og hygge

Lørdag d. 4. juni
8:00-9:30 Morgenmad
9:00-9:30 Ankomst og kaffe for ikke-overnattende
9:30-9:45 Velkomst og praktiske informationer for alle i forsamlingshuset 
9:45-11:45 Oplægsspor 1 (2 timer)

A) HVILKE JURIDISKE SPILLEREGLER GÆLDER? v/ Jan Østergaard, forælder og jurist

Det handler ikke specifikt om hjemmetræning, men om alt det andet rundt om - forvaltningsretlige principper og hovedpunkterne i korrekt sagsbehandling. Deltagerne lærer tommelfingerregler, så man kan navigere i tingene. 

Hvordan er det, man som ABA-forældre bør samarbejde og kan påvirke beslutningerne for ens egen famille, når rammerne og bevillingerne fra kommunen/forvaltningen/skolen/børnehaven skal sættes eller revurderes?

Svaret er individuelt for den enkelte familie, men der gælder en række juridiske vigtige spilleregler.

Hvad går disse spilleregler ud på? Hvilken forskel gør det i praksis, hvordan vi som familier argumenterer for vores sag? Og hvornår er det klogt at søge juridisk råd, dåd og vejledning? Hvad betyder det, at vi som familier er del af en forening?

Jan Østergaard er underviser med mere end 10 års erfaring som forælder, jurist i det offentlige og tidl. formand og bestyrelsesmedlem for ABAforeningen, Han har rådgivet, bistået og repræsenteret talrige familier i forbindelse med mange kommuners afgørelser, og igennem de seneste 2 år har han været primus motor i lokalforening Østjylland i forbindelse med at sikre lovligheden af Aarhus Kommunes generelle nedskæringer på handicapområdet for de berørte familier. 

Jan holdt også oplæg sidste år, men det er ikke en gentagelse. 


B) SOCIALE VANSKELIGHEDER OG LEGEFÆRDIGHEDER HOS BØRN MED AUTISME v/ Xenia Krog, supervisor

Xenia Krog har arbejdet nogle år i udlandet som supervisor og bor og arbejder nu i Esbjerg. 

Legeniveau blandt børnene. Hvor vigtigt er det at selv kunne lege med barnet og fange barnet hvor han/hun er.

DTT-programmernes rolle i træning af sociale færdigheder hos børn med autisme. Hvilke programmer til træning af sociale færdighed vil give barnet en god basis fremover?

Hvordan bygger man træning i sociale færdigheder op fra DTT  til små strukturede legegrupper til skole/hjem/legeplads/ustruktureret legegruppe?

Hvilke værktøjer kan skolepersonale og pædagoger nemt bruge til opmuntring af de sociale færdigheder hos børn med autisme?
 
Strukturerede legeaktiviter og små grupper med børn med autisme og deres søskende.

Hvordan udvikler man forstærkere til træning i sociale færdigheder?


C) FORÆLDREOPLÆG OM AT VÆRE HJEMMETRÆNINGSFAMILIE v/ Sara Jörn og Kristine Bressendorf.

Sara er mor til en dreng på 7 år, der går i 2. klasse. Kristine er mor til en dreng på 9 år, der går på specialskole og hjemmetrænes om eftermiddagen. Begge drenge er blevet trænet i flere år. 

Workshoppen er især egnet til forældre med nydiagnosticerede børn, eller forældre som overvejer hjemmetræning.

11:45-12:45 Frokostpause

12:45-14:15 Oplægsspor 2 (1½ time)

D) Cool Kids ASF – ANGSTBEHANDLING TIL BØRN MED AUTISME baseret på kognitive adfærdsterapeutiske (KAT) principper v/ Tina R. Kilburn, forskningspsykolog på BUC i Aarhus

Læs mere her: http://psy.au.dk/forskning/erhvervssamarbejde/angstklinikken/om-angstklinikken/nyheder/nyhed/artikel/virker-cool-kids-programmet-i-det-virkelige-liv-i-danmark/

E) ESDM - EARLY START DENVER MODEL v/ Saulé Westenholz 


Saulé Westenholz er den første supervisor i Skandinavien certificeret i Early Start Denver Model og hjemmetræner selv med sin søn.

 
Early Start Denver Model er et træningsprogram som anvender ABA's læringsprincipper og leverer træningsindholdet i struktureret leg samt barnets naturlige interaktioner dagen igennem. Barnets motivation for at engagere sig i meningsbærende interaktioner er i fokus, da de leverer grundlaget for barnets sprogudvikling. Curriculum i Early Start Denver Model er udviklet for børn med autisme i alderen 1-4 år, men modellen kan inspirere arbejdet med både yngre og ældre børn.

 


F) SØSKENDEFORUM: Der er samtidig søskendeforum for de børn, der har søskende med autisme v/Trine Berg Østergaard 
Søskendeforum – et mødested for søskende

- Til dig der har en bror eller søster med autisme -

At have en bror eller søster med autisme er sikkert ikke noget de andre børn i børnehaven eller skolen kender så meget til.

I søskendeforum kommer kun børn, der har en bror eller søster med autisme. Vi snakker om det gode og om det, der nogen gange kan være svært ved at have en bror eller søster med autisme. Det kan være rart at høre, hvordan andre børn oplever det.

Vi skal se en lille film, snakke, tegne og lege.

- Til den voksne - 

Søskende til børn med autisme har ofte en særlig opvækst, som kan være svært for jævnaldrene at forstå. Hensigten med søskendeforum er at give børnene mulighed for at møde andre, der kender til det særlige. Derved får de mulighed for selv at sætte ord på deres oplevelser og at høre andre fortælle.

Det er også et håb, at børnene via ABAforeningens arrangementer og herunder søskendeforum kan skabe et netværk, der kan være givende og støttende på den lidt længere bane.

Hvis børnene er meget forskellige i alder, tager vi selvfølgelig hensyn til det.

Trine Østergaard varetager søskendeforum. Hun og Jan Østergaard er forældre til Gustav på 14, der har infantil autisme og mental retardering. Desuden er de forældre til Astrid på 16 og Holger på 10 år.

14:15-14:45 Kaffepause og kage

14:45-16:45 Plenumoplæg: HJEMMETRÆNINGSLOVEN v/ Hanne Wennicke fra Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet (www.dukh.dk). 

Hvad siger lovgivningen om hjemmetræning? Hjemmetræningsordningen er netop blevet ændret lidt og gjort permanent. Hvad betyder det for os? Der er kommet nogle afgørelser fra Ankestyrelsen siden 2008, hvor hjemmetræningsloven trådte i kraft, hvad betyder de for os? Kort sagt - det er her, du kan lære alt det relevante om hjemmetræningsloven, både hvis du har hjemmetræning eller overvejer at søge det. 

Hanne Wennicke er en af dem, der sidder med henvendelser om hjemmetræning hos DUKH. 

16:45-17:00 Kaffepause og kage (hent og tag med til generalforsamling)

17:00-18:00 GENERALFORSAMLING I ABAFORENINGEN

Dagsorden bliver sendt ud til medlemmer via mail.


18:30 Middag

Søndag d. 5. juni
9:00 Morgenmad og oprydning (vi skal ikke selv gøre rent)
11:00 Afgang / smør en hurtig madpakke til turen hjem

 


Spørgsmål? Skriv eller ring til Anne, emailadressen står i øverste højre hjørne. Hvis du ikke har været på landsmøde før og er i tvivl om noget som helst, så kontakt mig endelig. 

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >