Hop til hovedindholdet

ABAforeningen logo

ABAforeningens landsmøde juni 2015


Dato og tid

Fredag d. 5. juni 2015 kl. 18:00 til lørdag d. 6. juni 2015 kl. 20:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 5. juni 2015 kl. 17:00

Sted

Stepping Friskole, Søndre Alle 20, 6070 Christiansfeld Stepping Friskole
Søndre Alle 20
6070 Christiansfeld

ABAforeningens landsmøde juni 2015


Arrangementsbeskrivelse

Tilmelding til ABAforeningens landsmøde 2015

Af hensyn til madbestilling: Tilmeld inden torsdag. 4. juni kl. 8:00, tak!


Velkommen til tilmelding og betaling. 

Vi er på to lokationer - forsamlingshuset (som er kantinen i hallen) og friskolen lige ved siden af. 

Program

Fredag d. 5. juni
18:00 Ankomst
19:00 Aftensmad, kaffe og hygge

Lørdag d. 6. juni
8:00-9:30 Morgenmad
9:00-9:30 Ankomst og kaffe for ikke-overnattende
9:30-9:45 Velkomst og praktiske informationer for alle i forsamlingshuset 
9:45-11:45 Workshopspor 1 (2 timer)

A) TEENAGERE - HVAD SKER DER MED DE UNGE MED AUTISME, NÅR DE BLIVER TEENAGERE? v/ Unnur Vestergaard

Hvad betyder det egentlig at gå rundt med en såkaldt "normal" teenagerhjerne - og hvilke udfordringer kan det medføre for den unge og for de voksne som mener at de skal "opdrage" på dem? Dette i kombination med at være udfordret af autisme - eller en "gennemgribende udviklingsforstyrrelse" – kan medføre helt særlige udtryksformer og udfordringer for både forældre, fagfolk og den unge.

Workshoppens indhold vil være en kombination af viden fra oplægsholderen og dialog med deltagerne om egne oplevelser, erfaringer og udfordringer i arbejdet med unge med ASF, som de får mulighed for at bringe i spil undervejs.

Psykolog Unnur Vestergaard har 25 års erfaring inden for specialområdet og har i alle årene haft særligt fokus på det pædagogiske sam-arbejde med og omkring mennesker med autisme. Hun har arbejdet med ABA interventioner i forskellige roller siden 1993, og har igennem 8 år fungeret som seniorsupervisor i Region Midt, hvor hun har formidlet og videreudviklet viden om metoden i dansk regi. Unnur er nu privatpraktiserende psykolog og supervisor i Aarhus, hvor hendes hovedfokus er på at udvikle og stimulere nytænkning i pædagogisk praksis. Se nærmere på Unnurs hjemmeside unnur.dk.


B) SPISEVANSKELIGHEDER HOS BØRN

v/ Cameron Dorn, australsk ABA-juniorsupervisor (oplæg på engelsk)

A guided case study of an eating program addressing desensitisation to new foods and a behavioural approach to introducing foods into the diet of "picky eaters". The process will be demonstrated through video footage of a real client's progress. All stages of the process will be discussed.


C) FORÆLDREOPLÆG OM AT VÆRE HJEMMETRÆNINGSFAMILIE v/ Sara Jörn.

Sara er mor til en dreng, der netop er startet i skole, og er blevet hjemmetrænet i nogle år. Workshoppen er især egnet til forælre med nydiagnosticerede børn, eller forældre som overvejer hjemmetræning.

11:45-12:45 Frokostpause

12:45-14:15 Workshopspor 2 (1½ time)

D) MØDET MED DE FAGPROFESSIONELLE - HVAD ER VORES RETTIGHEDER v/Jan Østergaard

Workshop om et emne, der er brandvarmt både i Aarhus og resten af landet. Mange kommuner ændrede efter kommunalreformen deres sagsbehandling drastisk, hvilket ledte til et stort antal urimelige afgørelser og et dramatisk stigning i antallet af tabte ankesager. I det senere år har Københavns Kommune omlagt hele handicapområdet efter kritik, og Aarhus kommune fået en stribe afgørenser tilbagevist fra Ankestyrelsen. Herning kommune er nu begyndt at ansætte flere sagsbehandlere igen, fordi de kan se, at det bedst kan betale sig at gøre det rigtigt.

Jan er cand. jur. og tidligere formand for ABAforeningen

E) IDÈ-WORKSHOP OM ABA-FORENINGENS ARBEJDE v/ Peter Westh

Hvad vil du gerne se på ABAforeningens hjemmeside? Hvilken hjælp og hvilke værtøjer kunne I som familie have brug for, som foreningen kunne bidrage med? Hvilke aktiviteter kunne I ønske jer? Hvordan kan vi hjælpe ikke kun de, der har overskud til at skrive ansøgninger og klager, men også de mindre ressourcestærke? Hvordan skal vi fremstille ABA over for offentigheden, og hvad er de største problemer, vi står over for? Kom og giv dit besyv med.

Peter har været formand for ABAforeningen siden 2010.


F) ANGST HOS BØRN MED AUTISME v/ Mikala Liemann, cand.pæd.psyk. http://limbis.dk/

Et oplæg om angst, og de forskellige udtryk angst kan have hos børn og unge med autisme. Oplægget vil beskrive de særlige vanskeligheder der er forbundet med at genkende og håndtere angst, når autisme er involveret, og give et bud på forskellige måder at navigere og behandle på.

Mikala Liemann arbejder ikke specifikt med ABA.

G) SØSKENDEFORUM: Der er samtidig søskendeforum for de børn, der har søskende med autisme v/Trine Berg Østergaard 

14:15-14:45 Kaffepause og kage

14:45-16:45 SPROG HOS BØRN MED AUTISME v/ Cecilia Brynskov

Sproget hos børn med autisme er en af de mest afgørende faktorer for såvel børnenes aktuelle funktionsniveau som fremtidige udviklingsmuligheder. Cecilia har som en del af sit ph.d.- projekt lavet en omfattende undersøgelse af sproget hos 30 børn med autisme i alderen 4-6 år. I dette oplæg vil hun – på baggrund af såvel sine egne data som den internationale forskningslitteratur – beskrive den enorme spredning, der ses i sproglige evner hos børnene: fra børn, der stort set intet verbalt sprog har, over børn med forskellige grader af sproglige forsinkelser og afvigelser, til børn, der alene har pragmatiske vanskeligheder. Oplægget indledes med en kort introduktion til de nyeste viden om autisme, herunder de ændringer, der er sket i de amerikanske diagnosekriterier i 2013, og de ændringer, vi kan forvente vil komme i de danske i 2017. Oplægget vil blive rigt illustreret med cases og videoklip.

Cecilia er ph.d.-studerende og videnskabelig assistent ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, og ekstern lektor ved Audiologopædi, Københavns Universitet - og mor til et af de første ABA-børn i Danmark.


16:45-17:00 Kaffepause og kage (hent og tag med til generalforsamling)

17:00-18:00 GENERALFORSAMLING I ABAFORENINGEN

Dagsorden er sendt ud til medlemmer via mail


18:30           Middag

Søndag d. 7. juni
9:00 Morgenmad og oprydning (vi skal ikke selv gøre rent)
11:00 Afgang / smør en hurtig madpakke til turen hjem

Tilmelding

Der er to slags tilmeldinger: 

1) Hele weekenden (fre-lør-søn)
2) Lørdag (ingen overnatning)

Hvis man kommer fredag-lørdag eller lørdag-søndag, skal man vælge hele weekenden. Der betales kun for forplejning, lokaleleje og andre nødvendige udgifter. 

Hvis du bestiller flere billetter, skal du bestille dem en ad gangen for at udfylde workshop for hver enkelt deltager. Udfyld for første deltager, tilføj til kurv, derefter næste deltager, tilføj til kurv, og så fremdeles. Vær opmærksom på at vælge den korrekte billettype, og vælge de rigtige workshops, måltider etc. for hver enkelt deltager. Hvis I er to, som skal deltage i præcis de samme aktiviteter, kan du dog godt bestille biletterne samlet.

Du skal udfylde ALLE felter - også Ja tak/Nej tak, for et ikke-udfyldt felt kan også betyde, at du har glemt at udfylde. Det ville være skidt, hvis der ikke var mad nok - og synd, hvis der blev købt for meget. 

Vi vil gerne have lidt hjælp ved spisetiderne lørdag - det kan du melde dig på ved tilmeldingen. På forhånd tak!

Pris pr. person: 

Hele weekenden: 500,- 
Lørdag: 400,-
Lørdag uden aftensmad: 300,-

Børn under 15 år: 100,-
Børn under 2 år: Gratis


Bemærk, at der IKKE er udendørs hoppeborg i år, men vi arbejder på noget indendørsaktivitet i hallen. 

Overnatning: Der er mulighed for at sove i et klasselokale eller slå et telt op, og så kan man tage et bad i omklædningsrummet i gymnastiksalen. 

Ved betaling via EAN-nummer: Når du har indtastet navn, adresse m.v., skal du nederst under "Betalingsform" vælge EAN-nummer. 

Du kan ikke få penge retur efter 1. juni. 


Spørgsmål? Skriv eller ring til Anne, emailadressen står i øverste højre hjørne. 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >