Hop til hovedindholdet

ABAforeningen logo

ABA-foreningens landsmøde 23. april 2022 på Nyborg Idræts- og Fritidscenter


Dato og tid

Lørdag d. 23. april 2022 kl. 08:30 til 20:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 21. april 2022 kl. 21:10

Sted

Google Meet Google Meet

ABA-foreningens landsmøde 23. april 2022 på Nyborg Idræts- og Fritidscenter


ABA-foreningens landsmøde 23. april 2022

Velkommen til ABA-foreningens landsmøde 2022 - i år skal vi til Nyborg!

ABA-foreningens landsmøde er for alle forældre, både dem som overvejer at starte på ABA, lige er gået i gang, eller har været i gang kort og lang tid. Fagfolk og pårørende er også meget velkomne. 

ENGLISH BELOW 

Husk at du skal melde dig til (købe billet) på forhånd. Der er ingen billetsalg i døren. Valg af oplæg er som udgangspunkt bindende af hensyn til oplægsholderes forberedelse og fordeling af lokaler. 

Nyborg Idræts- og Fritidscenter ligger tæt på både motorvejen og togstationen, så adgang med både bil og offentlig transport skulle være nem, og vi har lagt landsmødet tidligere på året, som mange har ønsket. 

Vi har sammensat et godt program til jer, hvor der gerne skulle være noget for alle. Vi glæder os til at se jer! 

 

ENGLISH

The Danish ABA Association’s National Meeting April 18, 2020 / Nyborg Idræts- og Fritidscenter in Nyborg, Funen.

Presentations are in Danish. You need to sign up (buy a ticket) in advance – there are no tickets sold at the door

 

Program for lørdag d. 23. april

08:30-09:30 Ankomst og morgenmad, hils på hinanden, udlevering af navneskilte og armbånd, introduktion af hjemmetræningsskabelonen

09:30-09:45 Velkomst og vigtig praktisk info for alle

09:45-10:00 Gennemgang af vores nye værktøj, skabelon til hjemmetræningsansøgninger

10:00-11:45 Oplægsspor 1 (1 time 45 minutter / 2 timer)

--- A) Læringsrelationer opbygget på baggrund af barnets initiativ og delt kontrol i Early Start Denver Model (ESDM) v/ Saulé Westenholz, certificeret ESDM Trainer, BCBA og akkrediteret PACT terapeut

--- B) Autistiske rollemodeller v/ Katrine Krause-Jensen 


11:45-12:45 Frokost

12:45-14:15 Generalforsamling i ABA-foreningen

14:15-14:30 Kort kaffepause

14:30-16:00 Oplægsspor 2 (1 time 30 minutter)

--- D) Om at have Aspergers og overgang til voksenliv med uddannelse og job v/ Christian Mylin Søgaard-Meyer


--- F) AFHOLDES PÅ DANSK! Hvad gør jeg, når mit barn er på tværs? Replacing and decreasing Problem Behavior anno 2022 by Henriette Juul Brandtberg, supervisor 


16:00-16:30 Kaffe og kage/bolle

16:30-18:00 Paneldebat - hvordan man som ABA-forældre vælger skole til sit barn? Hvad er formålet med skolegangen? Hvad er vigtigt? 

18:30 Middag (oksesteg)

Muligheder for børnene - det er tæt på stranden, og der er græs omkring idrætscenteret, og der er en lækker svømmehal på idrætscenteret - læs nærmere her:  Svømmehal    

Aflaster/børnepasser
- hvis du/I har brug for en aflaster eller børnepasser for selv at kunne deltage i oplæggene og generalforsamlingen, kan du tage vedkommende med til kun 100,- for hele dagen. 

Veganer, vegetar, allergiker, spiser ikke svinekød, andre madhensyn - udfyld ved tilmelding og skriv til os, så finder vi en løsning. 

Rygning - foregår udendørs, og du skal tage dine skodder med ind igen, hvis du ikke står ved et askebæger. 

Parkering - lige foran idrætscenteret. 

Kort over idrætscenteret - vi skal være i lokalerne Lillebælt, Storebælt og Gymnastikcenter på 1. sal og i Centerhallen i stueplan. Kortet er her: Kort over Nyborg Idræts- og Fritidscenter

Transport til Nyborg - Nyborg station ligger lige ved siden af, og motorvejen går også lige forbi. Det er altså nemt at komme dertil. 

Spørgsmål? Skriv eller ring til Anne, kontaktinfo står i øverste højre hjørne. Hvis du er i tvivl om noget som helst, så kontakt os/mig endelig. 

Tilmelding

Hvis du bestiller flere billetter, skal du bestille dem en ad gangen for at udfylde workshop for hver enkelt deltager. Udfyld for første deltager, tilføj til kurv, derefter næste deltager, tilføj til kurv, og så fremdeles. Vær opmærksom på at vælge den korrekte billettype, og vælge de rigtige workshops, måltider etc. for hver enkelt deltager. Hvis I er to, som skal deltage i præcis de samme aktiviteter, kan du dog godt bestille billetterne samlet.

Du skal udfylde ALLE felter - også Ja tak/Nej tak, for et ikke-udfyldt felt kan også betyde, at du har glemt at udfylde. Det ville være skidt, hvis der ikke var mad nok - og synd, hvis blev bestilt for meget.


Priser

Pris pr. person:

Voksen over 14 år: 400,-
Voksen over 14 år uden aftensmad: 300,-
Aflaster/børnepasser: 100,-
Børn under 14 år: 150,-
Børn under 14 år uden aftensmad: 75,-
Børn under 2 år: Gratis

Ved betaling via EAN-nummer: Når du har indtastet navn, adresse m.v., skal du nederst under "Betalingsform" vælge EAN-nummer. 

Tilmeldingen lukker 12. april, men hvis du gerne vil på ventelisten efter 12. april, så kontakt Anne (se øverste højre hjørne), der kan jo være kommet et afbud, eller der er en enkelt ekstra plads. Der er ikke billetsalg i døren. 

Ret til ændringer forbeholdes. 

 


-----

Uddybende om oplæggene og paneldebat


A) Læringsrelationer opbygget på baggrund af barnets initiativ og delt kontrol i Early Start Denver Model (ESDM)

Krav er en uundgåelig del af et barns liv, men mange børn med autisme kan have svært ved at leve op til de almindelige krav. Har du oplevet at barnet har svært ved at indgå i en voksen-ledet læringssituation? Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge delt kontrol til at bygge relationen og styrke barnet motivation i det pædagogiske arbejde med barnet.

Oplægget fortæller om grundprincipper og implementering med praktiske eksempler ESDM er udviklet særligt til børn med autisme under 5 år og både låner teknikker fra ABA, og bygger på den mangeårige viden om børns udvikling fra udviklingspsykologien. Der er fokus på relationen mellem den voksne og barnet mens der arbejdes på fælles opmærksomhed, social kommunikation og sprog, såvel som alle barnets andre udviklingsområder.

Saulé Westenholz er certificeret ESDM Trainer, BCBA og akkrediteret PACT terapeut.

 



B) Autistiske rollemodeller v/ Katrine Krause-Jensen

Forskningsprojektet ”Autistiske rollemodeller” ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, skal hjælpe unge med autisme til at se positivt på deres identitet og fremtid. Manglende forståelse og anerkendelse fra omverdenen og et pessimistisk syn på fremtiden. Dét er virkeligheden for mange unge med autisme. ”Autistiske rollemodeller: Positiv pædagogik for unge på autismespektret” – som projektet hedder – har til formål at hjælpe unge med autisme til at opnå større livskvalitet og skabe en tro på fremtiden. "Tidligere forskning har dokumenteret, at livskvaliteten blandt mennesker med autisme er markant lavere end i den øvrige danske befolkning. Faktisk er den for manges vedkommende lige så lav, som den er for mennesker, der er hospitaliseret med skizofreni", siger Katrine Krause-Jensen, filosof og en af de tre forskere fra projektets styregruppe. " Samtidig er det centralt for livskvaliteten hos mennesker med autisme som for alle andre, at de kan se en positiv fremtid for sig og få selvindsigt – i form af en forståelse af deres begrænsninger såvel som deres styrker."


D) Om at have Aspergers og overgang til voksenliv med uddannelse og job v/ Christian Mylin Søgaard-Meyer 

Christian vil fortælle om sine veje og vildveje i grundskole og uddannelsessystem; både hvad der har fungeret godt og mindre godt, og også give et par gode råd til, hvad vi som forældre kan gøre for at bakke vores unge mennesker op. Som ung voksen med Aspergers og ADHD tilbyder Christian et unikt og ærligt førstepersons-perspektiv på mødet med skolesystemet og overgangene imellem forskellige faser i ungdomslivet. 

F) Hvad gør jeg, når mit barn er på tværs? Replacing and Decreasing Problem Behavior anno 2022 by Henriette Juul Brandtberg, supervisor 

AFHOLDES PÅ DANSK

Dansk: Reduktion af problemadfærd er et omdiskuteret tema. Hvordan håndterer vi adfærd, der står i vejen for børnenes og de unges læring, trivsel og sikkerhed? Hvornår vil det være relevant at tænke i at reducere problemadfærd og hvornår vil det være uforsvarligt? I dette oplæg kommer jeg med et oprids af den teoretiske viden og de teknikker, der i dag ligger til grund for at analysere og opbygge alternativ adfærd som modstykke til at tænke på reduktion af problemadfærd. Derudover skal vi se på, hvordan det vil være mest anbefalelsesværdigt at gå til værks, i de situationer, hvor det vil være relevant at arbejde på en egentlig reduktion af problemadfærd.

About Henriette: Educated psychologist from the University of Copenhagen in 2014 with a focus on child neuropsychology and clinical psychology. Skilled in motivational teaching for children with developmental disabilities, first working under Robert Schramm and later as the founder of Trin for trin – Udviklingspsykologisk støtte i børnehøjde. As a BCBA and PACT certified, I am working with families, institutions, and PPR to promote early intervention and help families, children, and institutional staff to develop with motivation as a key factor. Furthermore, I provide BCBA supervision.

Paneldebat

Paneldebat om, hvordan inklusion kan fungere i forskellige arenaer: Med / uden ABA-indsats, friskole, specialskole og folkeskole med Buf-flex.

 

Fire forældre med erfaringer fra egne børns skoleforløb giver hver 10 minutters oplæg omkring følgende temaer med efterfølgende diskussion:

 

  • Hvilke rammer og ressourcer er nødvendige for en vellykket inklusion – hvad skal man se efter, når man vælger skole til sit barn?
  • Hvordan skal samarbejdet mellem skoleledelse, pædagogisk personale, forældre være for at inklusion kan fungere?
  • Hvad er målet med inklusion i almenmiljø?
  • Hvilke pædagogiske metoder og tilrettelæggelse kan anvendes?
  • Er inklusion i et alment skolemiljø relevant for for alle børn på autismespektret? 

 

Kort introduktion af paneldeltagerne:

Peter Westh, far til Sara på 19, som både har gået i normal børnehave, på friskole og på forskellige specialskoler. Hjemmetræning siden 2006. Tidl. formand for ABA-foreningen. 

Mette Steenskov, mor til Aya på 10 år, som har gået i basisvuggestue og basisbørnehave, og nu er inkluderet på en folkeskole med Buf-flextilbud. Påbegyndte hjemmetræning i 2015.

Ditte Andreassen, mor til Samuel på 17, som har gået i almen daginstitution og været inkluderet på lokal friskole med støtte fra 0.-8. klasse (hjemmetræningsbevilling fra 2011-2021). Han går nu på almindelig efterskole. Bestyrelsesmedlem siden 2012. 

Jane Møller Nielsen, mor til Tobias på 14 år, som har gået i en almen børnehave, almen 0. klasse uden ABA støtte i skolen, men med hjemmetræning, halvdelen af 1. klasse i specialklasse med ABA hjemmetræning ved siden af. Efter vinterferien i 1. klasse har Tobias været en del af Aarhus Kommunes ABA investeringsprojekt i sin oprindelige almen folkeskoleklasse. 

Miriam Sveistrup, supervisor og autoriseret psykolog, tidligere PPR psykolog. Har vejledt i specialtilbud med autisme, almen tilbud med inkluderede børn. Aktuelt har Miriam både med børn at gøre som er i specialtilbud, og med børn at gøre som er inkluderet på almenområdet. 

Ordstyrer/ facilitator: Tomas Bjørn Pedersen, formand.