Indlæser
ABA-foreningens landsmøde 15. juni 2019 Midtfyns Fritidscenter i Ringe
Dato og tid
Lørdag d. 15. juni 2019 kl. 09:00 til 20:00
Tilmeldingsfrist
Fredag d. 14. juni 2019 kl. 15:15
Sted
Midtfyns Fritidscenter,
Søvej 34,
5750 Ringe
Midtfyns Fritidscenter
Søvej 34
5750 Ringe
ABA-foreningens landsmøde 15. juni 2019 Midtfyns Fritidscenter i Ringe
Arrangementsbeskrivelse
ABA Association's national meeting June 15, 2019 Midtfyns Fritidscenter in Ringe on Funen
Velkommen til ABA-foreningens landsmøde 2019! I år holder vi igen landsmøde i det smukke Ringe på Fyn - lige midt i landet og med et togstop få minutters gang fra fritidscenteret, så forhåbentlig har rigtig mange mulighed for at deltage.
Vi er ikke nok de eneste på Midtfyns Fritidscenter denne lørdag, men vi har den ene ende uden gennemgående trafik og et børnerum til at slappe af i, så der er mulighed for at finde sig til rette.
Vi har sammensat et godt program til jer, og der skulle være noget for alle. Vi glæder os til at se jer!
Program for lørdag d. 15. juni
08:30-09:30 Ankomst, få kaffe og en bolle, hils på hinanden, udlevering af navneskilte og armbånd
09:30-09:45 Velkomst og vigtig praktisk info for alle
10:00-12:00 Oplægsspor 1 (2 timer)
--- A) Bilingualism in Children with Autism IN ENGLISH by Cecilia Brynskov, supervisor
--- B) Motivation FØR læring v/ Henriette Juul Brandtberg, supervisor
--- C) Forældre fra to familier fortæller om opstart af hjemmetræningsprojekt og det første år v/ Franciska Linus og Maria Faurholm
12:00-12:45 Frokost
13:00-14:30 Generalforsamling i ABAforeningen
Tag en kop kaffe med videre til ...
14:30-16:00 Oplægsspor 2 (1½ time)
--- D) Preteens med autisme v/ Svanhildur Ólafsdóttir, supervisor
--- E) Autisme og ADHD v/ Lene Atkins, supervisor
--- F) Mulighed for networking med andre forældre - uden børn
--- G) Increasing Social Connection IN ENGLISH by supervisor Michelle Younghusband
Søskendeforum AFLYST.
16:00-16:30 Kaffe og kage/bolle
16:30-18:00 Mødet med kommunen v/ Søren Møller Petersen
18:30 Middag
Børneinfo - der er børnevenlige udearealer og en skole med legeplads på den anden side af Rolighedsvej 300 meter væk. Svømmehallen (i samme bygning som os) er offentlig og åben 12-14, gratis adgang for os. Vi har et børnerum, man kan opholde sig i.
Aflaster/børnepasser - hvis du/I har brug for en aflaster eller børnepasser for selv at kunne deltage i oplæggene og generalforsamlingen, kan du tage vedkommende med til kun 100,- for hele dagen. Det er takket været en donation fra Konsulenthuset Morphic (http://morphic.dk/), at vi kan tilbyde den lave pris.
Veganer, vegetar, allergiker, spiser ikke svinekød, andre madhensyn - udfyld ved tilmelding og skriv til os, så finder vi en løsning.
Rygning - foregår udendørs, og du skal tage dine skodder med ind igen, hvis du ikke står ved et askebæger.
Parkering - der er to parkeringspladser umiddelbart ved siden af fritidscentret.
Transport til Ringe - hvis du ikke kommer i bil, ligger Ringe Station få minutter væk og nås med tog fra Odense. Ellers må I jo meget gerne søge og tilbyde kørelejlighed på Podio eller Facebook.
Spørgsmål? Skriv eller ring til Anne, emailadressen står i øverste højre hjørne, mobil er 22642080. Hvis du er i tvivl om noget som helst, så kontakt os/mig endelig.
Tilmelding
Hvis du bestiller flere billetter, skal du bestille dem en ad gangen for at udfylde workshop for hver enkelt deltager. Udfyld for første deltager, tilføj til kurv, derefter næste deltager, tilføj til kurv, og så fremdeles. Vær opmærksom på at vælge den korrekte billettype, og vælge de rigtige workshops, måltider etc. for hver enkelt deltager. Hvis I er to, som skal deltage i præcis de samme aktiviteter, kan du dog godt bestille biletterne samlet.
Du skal udfylde ALLE felter - også Ja tak/Nej tak, for et ikke-udfyldt felt kan også betyde, at du har glemt at udfylde. Det ville være skidt, hvis der ikke var mad nok - og synd, hvis blev bestilt for meget.
Priser
Pris pr. person:
Voksen over 14 år: 400,-
Voksen over 14 år uden aftensmad: 300,-
Aflaster/børnepasser: 100,-
Børn under 14 år: 150,-
Børn under 14 år uden aftensmad: 75,-
Børn under 2 år: Gratis
Ved betaling via EAN-nummer: Når du har indtastet navn, adresse m.v., skal du nederst under "Betalingsform" vælge En-nummer.
-----
Uddybende om oplæggene.
Bilingualism in Children with Autism IN ENGLISH v/ Cecilia Brynskov
Cecilia Brynskov, PhD, Autismeklinikken
In this workshop, Cecilia will give an introduction to bilingualism in general and to two different kinds of bilingualism in children with autism: 1) when the native language is another language than Danish, and 2) when Danish is the native language, but English becomes a strong(er) second language, often learned through the internet and digital media. Cecilia will present and discuss advantages and pitfalls, and provide recommendations for language intervention in bilingual (or, multilingual) children with autism. The workshop will leave space for participants to ask questions and get recommendations.
The workshop will be held in English.
Motivation FØR læring v/ Henriette Juul Brandtberg
Psykolog og supervisor hos Trin for Trin – Udviklingspsykologisk støtte i børnehøjde
Hvordan kan vi i det daglige samspil opbygge og opretholde motivationen for deltagelse hos det enkelte barn og på barnets præmisser? Fremfor at indgå som en del af træningen præsenteres motivation som den grundsten, der bør gå forud for enhver læring og i enhver relation. Workshoppen vil være orienteret mod den hverdag I står i og temaet belyses gennem konkrete eksempler og erfaringer. Vi har særligt fokus på situationer, hvor motivationen i udgangspunktet er mindst og workshoppen henvender sig til familier og fagpersoner uanset kendskab til og erfaring med ABA.
Søskendeforum v/ Miriam Sveistrup Walsøe, psykolog
På søskende-forum kan de deltagende børn, der har en søskende med autisme, være med til sjove aktiviteter og lege. Derudover vil Miriam skabe dialog i børnehøjde om livet som søskende til et udfordret barn. Endelig kan man skrive til Doktor Klog og få svar på alt. Miriam har erfaring med søskendekurser.
Preteens med autisme v/ supervisor Svanhildur Ólafsdóttir
Oplægget handler om, hvordan man kan træne og støtte op omkring børns udvikling i den sociale sammenhæng. Når børnene bliver ældre og og skal integreres i det almene skolesystem, kan det være meget svært at finde ud af, hvordan man bygger oven på de basale færdigheder, barnet har lært i tidligere træning som for eksempel at rydde op efter sig eller svare på spørgsmål det bliver stillet. Oplægget handler om, hvordan man arbejder med overgangen til træning i sociale færdigheder i skoleregi. Her handler det om at prøve sig frem og justere sine strategier i forhold til det enkelte barns behov.
Increasing Social Connection IN ENGLISH by supervisor Michelle Younghusband, CKids
Do you want to improve your child’s ability to connect socially with others? This presentation with provide practical suggestions to increase your child’s ability to socially connect.
Michelle about herself:
Autisme/ADHD – muligheder og begrænsninger i ABA-indsatsen v/ supervisor Lene Atkins
Det anslås, at 30-50% af mennesker med ASF samtidig udviser symptomer på ADHD. Kombinationen af de to diagnoser giver et komplekst symptombillede og nogle særlige udfordringer i tilrettelæggelsen af (hjemmetrænings)indsatsen. Er ABA-tilgangen det (eneste) rigtige for disse børn? Hvordan kan vi tilgodese deres forudsætninger og behov bedst muligt? Kan vi risikere at gøre noget forkert? I vores praksisnære og handleorienterede oplæg vil vi formidle den nyeste diagnostiske viden på området, og dele vores mangeårige erfaringer med helhedsorienteret indsats til børn, som har både Autisme og ADHD.
Mødet med kommunen v/ Søren Møller Petersen
Sørens oplæg vil dels fokusere på de tværgående rettigheder, man har som borger med en sag ved social- og handicapmyndighederne, dels vil han have et særligt fokus på de problemstillinger, der er er relevante for ABA-foreningens medlemmer - fx hjemmetræning, tabt arbejdsfortjeneste, aflastning, regler for særlig støtte i folkeskolen.
Søren om sig selv: Jeg er uddannet som socialrådgiver i 1980. Og efteruddannet med diplomuddannelse i socialt arbejde og ledelse. Har arbejdet inden for social-, handicap- og beskæftigelsesområdet i stort set alle årene siden da, som socialrådgiver og leder ved kommunale myndigheder og i udførerleddet. Har i en længere årrække arbejdet som konsulent og faglig leder ved DUKH. I de seneste godt tre år har jeg arbejdet som selvstændig konsulent.
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >
Tilmelding til dette arrangement bliver håndteret med NemTilmeld.
Hvis du selv holder arrangementer, kan du prøve NemTilmeld's tilmeldingssystem for 0 kr. til dit næste arrangement.