Hop til hovedindholdet

ABAforeningen logo

ABAforeningens landsmøde juni 2017 i København


Dato og tid

Lørdag d. 10. juni 2017 kl. 09:00 til 20:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 9. juni 2017 kl. 23:55

Sted

HF-Centret Efterslægtens idrætshal, Efterslægtsvej 5, 2400 København NV HF-Centret Efterslægtens idrætshal
Efterslægtsvej 5
2400 København NV

ABAforeningens landsmøde juni 2017 i København


Arrangementsbeskrivelse

Tilmelding og betaling til ABAforeningens landsmøde 2017

Tilmelding

Hvis du bestiller flere billetter, skal du bestille dem en ad gangen for at udfylde workshop for hver enkelt deltager. Udfyld for første deltager, tilføj til kurv, derefter næste deltager, tilføj til kurv, og så fremdeles. Vær opmærksom på at vælge den korrekte billettype, og vælge de rigtige workshops, måltider etc. for hver enkelt deltager. Hvis I er to, som skal deltage i præcis de samme aktiviteter, kan du dog godt bestille biletterne samlet.

Du skal udfylde ALLE felter - også Ja tak/Nej tak, for et ikke-udfyldt felt kan også betyde, at du har glemt at udfylde. Det ville være skidt, hvis der ikke var mad nok - og synd, hvis der blev bestilt for meget. 

Pris pr. person: 

Lørdag: 450,-
Lørdag uden aftensmad: 350,-

Børn under 15 år: 200,-
Børn under 2 år: Gratis

Ved betaling via EAN-nummer: Når du har indtastet navn, adresse m.v., skal du nederst under "Betalingsform" vælge EAN-nummer. 

Du kan ikke få penge retur efter 5. juni. 

Praktiske informationer omkring mad

Kantinen på Efterslægten står for maden (pånær kage/boller til eftermiddag).

Hvad vi skal bruge hjælp til i år 

Vi har brug for hjælp til 1) at flytte nogle stole fredag aften, 2) til at gøre klar lørdag morgen og 3) til at bage noget til eftermiddagskaffen. Fx kage og boller (der kan spises uden at blive smurt). Bagere får besked nogle dage før, hvor meget der skal bages. På forhånd tak. :-)

Loppemarked for brugte træningsmaterialer og forstærkere

Som noget nyt og sjovt har vi i år et loppemarked for træningsmaterialer og forstærkere/legetøj. Loppemarkedet vil foregå sideløbende med de øvrige oplæg og aktiviteter og er alle tiders chance for at sælge eller komme af med ting, som I ikke bruger mere, og samtidig finde noget nyt og spændende. Vi stiller borde op. Hvis I ikke får solgt det hele, skal I tage resten med hjem igen. 

Børneinfo - der er muligheder for børn, se under programmet. 

Rygning - foregår udendørs uden for hallen, hvor er der opstillede askebægre. Det er blevet indskærpet kraftigt fra skolen, at dette skal overholdes. 

Parkering - der kan parkeres gratis på Efterslægtsvej og Hyrdevangen.


Program

Lørdag d. 10. juni

08:30-09:30 Ankomst, kaffe og en bolle, hils på hinanden

09:30-09:45 Velkomst og praktisk info for alle

09:45-10:15 Sidste nyt om hjemmetræning

v/ formand for ABA-foreningen Peter Westh

Efter Ankestyrelsens principafgørelse 9-17 fra 23/2, og Børne- og Socialminister Mai Mercados efterfølgende "hyrdebrev" til kommumerne fra 18/5, er vilkårene for hjemmetræning ændret noget. Kort orientering og mulighed for spørgsmål.

 

10:15-11:45 Fællesoplæg - Autisme og personlighed

v/ Cecilia Brynskov, ph.d.

Findes der en særlig autistisk personlighed? Og risikerer man i givet fald at gøre vold på den, hvis man giver sit barn intensiv intervention? Disse to spørgsmål er omdrejningspunktet for denne workshop om autisme og personlighed. Workshoppen er struktureret i tre dele: Først vil der være et oplæg om autisme og personlighed, baseret på den eksisterende forskningsmæssige viden. Dernæst vil deltagerne blive inddelt i grupper og bedt om at diskutere en række spørgsmål og etiske dilemmaer. Til sidst vil der være diskussion og opsamling i plenum, hvor oplægsholderen vil afslutte med en lynintroduktion til et glemt værk af Hans Asperger, fra 1938, som indeholder vigtige tanker med særlig relevans for workshoppens emne.

11:45-12:30 Frokost

12:30-14:30 Workshopspor 1 (2 timer)

A) Søskende til børn med autisme

v/ Mette Birgitte Lolby, familiebehandler og børnegruppeleder for søskendegrupper i Københavns Kommune 

Et oplæg for forældrene med specifikt fokus på søskende. "Hvad ved vi" (forskning/undersøgelse om søskende til barn/ung med funktionsnedsættelse (herunder ASF), udfordringer, problematikker, opmærksomhedspunkter, idéer/erfaringer med "hvad kan vi gøre" m.m. (Varer 1,5 time)

B) Adfærdsudfordringer og håndtering af problemadfærd

v/ Saulé Westenholz

Workshoppen er for forædre, som oplever at deres barn udtrykker frustrationer eller andre følelser på en uhensigtsmæssig måde, f. eks. ved at rette fysisk eller verbal aggression mod andre, sig selv eller ting. Hvad er et objektivt grundlag til at analysere situationerne der opstår i et hektisk familie- og barneliv med mange følelser og subjektive synspunkter?

Workshoppen vil gennemgå den databaserede tilgang til at finde frem til årsagen og formålet med adfærden samt opstilling af en handleplan. Når handleplanen sættes i værk, fortæller den konsistente dataregistrering også om indsatsen virker, og om den er så effektiv, som man havde forventet.

Deltagerne opfordres til at skrive om deres konkrete adfærdsudfordringer et par uger før workshoppen for at få tilsendt et registreringsskema, så der kan arbejdes med de konkrete anonymiserede eksempler på dagen. Skriv til saulewest@gmail.com.

14:30-15:00 Kaffe og kage/en bolle

15:00-16:30 Workshopspor 2 (1½ time)

C) 3 ABA-trænere fortæller om inklusion i praksis i børnehave og skole

D) Sprogudvikling og udvikling af sprog
v/ Stine Borbye Edelvang, audiologipæd og supervisor (for nye hjemmetræningsfamilier, der har været i gang i op til et år)

Sprogudvikling og udvikling af sprog - praktisk gennemgang af en række teknikker, der kan bruges til at udvikle eller forbedre sprog- og kommunikationsfærdigheder hos børn med autisme. 
 
Der vil være indlagt en del øvelser, hvor deltagerne skal anvende teknikkerne, og en den største del af oplægget vil rette sig mod nyopstartere (med små og/eller nonverbale børn) samt teams med lavtfungerende børn med svage sprogfærdigheder (uanset erfaring). 


E) Voksne med autisme på arbejdsmarkedet.

v/ repræsentant fra http://specialminds.dk/

Hvad skal der til for at fastholde unge med en autismeprofil i arbejde eller i uddannelse? Hvilken betydning har autismen ´på godt og ondt, når den unge skal ud på arbejdsmarkedet eller indgå i uddannelsesaktiviteter? Hvordan understøttes, at den unge får sine handlekompetencer sat i spil i praksis og opnår positiv-feedback samt ny viden om sig selv?

16:30-16:45 Kaffepause og kage (hent og tag med til generalforsamling)

16:45-18:15 Generalforsamling i ABAforeningen

 

18:30 Middag




Spørgsmål? Skriv eller ring til Anne, emailadressen står i øverste højre hjørne, mobil er 22642080. Hvis du ikke har været på landsmøde før og er i tvivl om noget som helst, så kontakt os/mig endelig. 


Børnemuligheder

Landsmødet holdes i HF-Centret Efterslægtens idrætshus, og der er flere aktivitetsmuligheder for børn. For de der helst vil være indenfor, vil der være plads til det (og masser af forlængerledninger). Vi har adgang til hele idrætshusets udvalg af bolde, ketchere osv. Der er et stort udeareal med en fodboldbane med mål, og en stor udendørsskulptur man kan kravle rundt på. For de lidt større er der basket-net og en klatrevæg (og faktisk også et fitnessrum, men det er vel ikke noget at reklamere med?). Området er ikke lukket helt af, men godt afskærmet så det er nemt at holde opsyn med.

 

I gå-afstand fra Efterslægten ligger fire offentlige legepladser, der kan besøges i følgeskab med en voksen:

Endelig ligger Bellahøj Friluftsbad lige om hjørnet (400 m) http://teambade.kk.dk/indhold/bellahoej-svoemmestadion

 

Kig selv på nærområdet her: https://goo.gl/maps/o6ejeDUJcgD2

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >